joi, 21 februarie 2013

Drepturile copilului

 
Dori Nastase, IV A

Ce am aflat din lectiile recente?

Copiii au drepturi oriunde s-ar afla. 
Parintii si familiile adoptive care au in ingrijire copii ar trebui sa fie responsabili, sa stie de existenta acestor drepturi.
Oamenii legii sunt cei care au sarcina sa aplice toate regulile atunci cand un drept al copilului este incalcat. Autoritatile publice locale au obligatia de a garanta si promova drepturile copilului.

 De ce are drepturi copilul?
Drepturile omului sunt considerate ca fiind universale, adica se se aplica peste tot in lume.

Ca urmare si copiii au drepturile lor, fiind fiinte umane. Copiii au drepturi oriunde s-ar afla, adica acasa la parintii naturali, adoptati de alte familii sau cei aflati in institutii de ingrijire sociala. Orice om responsabil ar trebui sa stie ca aceste drepturi exista. Peste tot in lume exista organizatii cu privire la drepturile copiilor, acestea luptand ca ele sa fie cat mai mult respectate.
Orice copil din lume ar trebui sa stie , dar sa isi ceara drepturile indiferent din ce mediu provine. Din orice colt al lumii, oamenii ar trebui sa respecte drepturile copiilor.
Copiii aduc mari satisfactii, bucurii, impliniri, ei reprezentand viitorul omenirii si trebuie sa creasca frumos in armonie si libertate.


   Yulisa  Negulici, IV A 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia dumneavoastra conteaza.
Spuneti-va parerea despre activitatile noastre.